KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Balımız dünyaya tanıtılacak!

Bingöl'de 'Uluslararası Binşifa Bingöl Bal Festivali' 11-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivale 8 farklı ülkeden 160'a yakın bilim insanı ve araştırmacı katılacak.

Balımız dünyaya tanıtılacak!
07 EKİM 2019 PAZARTESİ 19:07
7
2432
11
AA aa

Bingöl Valiliği öncülüğünde; Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi, Bingöl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Fırat Kalkınma Ajansı, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ile Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği, Bingöl Tanıtım Derneği iş birliğiyle 11-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Binşifa Bingöl Bal Festivali” için hazırlıklar devam ediyor. Üç gün sürecek olan festival, Bingöl Üniversitesi merkez kampüsünde yapılacak. 

 “Uluslararası Arıcılık Araştırmaları ve Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Stratejileri Kongresi” Yapılacak

Bal Festivali (BALFEST) ile birlikte eş zamanlı olarak Bingöl Üniversitesi Pilot Üniversite Koordinasyon Merkez Birimi (PİKOM) tarafından “Uluslararası Arıcılık Araştırmaları ve Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Stratejileri Kongresi” yapılacak. Arı Biyolojisi,  Arı Sağlığı,  Arı Florası, Polinasyon, Apiterapi, Arıcılık Ekonomisi, Arıcılık Teknolojisi, Arı Ürünleri,  Arı Biyoteknolojisi, Arı ve Çevre Kirliliği, Arıcılık ve İklim (Ekolojisi),  Arı Davranışları, Girişimcilik ve Ekonomik Büyüme, Sosyal Kalkınma Politikaları, Sürdürülebilir Kalkınma,  AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları, Bölgesel Kalkınma Teorileri, Bölgesel Kalkınma ve KOBİ'ler, Bölgesel Kalkınmada Pazarlama, Bölgesel Rekabet Edilebilirlik, İşletme Sorunları ve Çözümler, Tarımsal Kalkınma, Biyoteknoloji ve Biyomedikal Yatırımları, Doğal Kaynakların Yönetimi, Turizm Ekonomisi konu başlıklarında 120'nin üzerinde tebliğ sunulacak kongreye, 8 farklı ülkeden 160 dolayında bilim insanı ve araştırmacı iştirak edecek.

Kongre kapsamında, kalkınma ve arıcılık alanında uzmanların katılımları ile iki özel panel yapılacak.

‘Bölgesel Verimlilik Düzeyi Artırılacak'

“Uluslararası Arıcılık Araştırmaları ve Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Stratejileri Kongresi” hakkında kısa bir açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “ Bu kongre ile bölgesel verimlilik düzeyi ve yenilikçi bir anlayışın gerçekleştirilerek ulusal ve uluslararası rekabet gücünün artırılması, kentlerin refah düzeyini ve ülke ekonomisine katkılarını artıracak sektörel stratejilerin ortaya çıkarılması ve sosyo-ekonomik gelişmişlik farkının azaltılmasına katkı yapılması hedeflenmektedir. Düzenlenecek özel oturumlarla, kalkınma ve arıcılık alanında tanınmış uzmanlar üreticilerimiz ile buluşturularak önemli bilgiler sunulacak” dedi.

Bütün Pilot Üniversiteler Bölgesel Kalkınma ve İhtisaslaşmayı Tartışacak

11-13 Ekim tarihlerinde yapılacak BALFEST ile eş zamanlı olarak yapılacak “Pilot Üniversiteler Ziyaret Programı” kapsamında YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, YÖK Kurul Üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ajanslar Genel Müdürlüğü ilgili Daire Başkanları ve Uzmanları, 15'e yakın Üniversite Rektörü, Rektör Yardımcıları ve Programdan Sorumlu Yöneticilerinin de katılımları ile Bölgesel Kalkınma ve Üniversitelerin İhtisaslaşması tartışılacak. Program kapsamında, Türkiye'nin köklü üniversitelerinden Çukurova Üniversitesi ile arıcılık alanında işbirliği protokolü yapılacak.

2. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması” ile Bingöl'ün 2019 Yılında Üretilen En İyi Balı Seçilecek

Bingöl Üniversitesi Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliği ile ikincisini düzenleyeceği bal yarışmasına, Bingöl Arıcılar Birliğine kayıtlı arıcıların Bingöl'de 2019 yılında ürettikleri ballar yarışacak. Tamamen gizlilik ve etik kurallara dikkat edilerek kodlanan numuneler Bingöl Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarında, Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğinde yer alan analiz kriterlerine ve 12 kişilik komisyondan oluşan duyusal teste tabi tutuluyor. Dereceye girecek ballar Festivalin 2. Gününde ilan edilecek.

Pilot Üniversite İnnovatif Ürünleri İlk Defa Görücüye Çıkacak

Bingöl Üniversitesi PİKOM Birimi ve ayrıca farklı ticari firmalar ve kurumlarla arı ürünlerinden geliştirilen yeni gıda takviye ürünleri, kozmetik ürünler, polen ve propolis katkılı ürünler ilk defa tanıtılacak.

Dünyanın En İyi Çiçek Ballarından Olan Bingöl Balı Katılımcılara Tanıtılacak

29 Eylül- 4 Ekim 2017 tarihinde İstanbul'da düzenlenen 45. “Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi”nde 120 ülke ve 600 yarışmacı arasında dünya ikincisi seçilen Bingöl Balı, yapılacak olan “Uluslararası Binşifa Bingöl Bal Festivali” ile yurtdışından ve ülkemizden gelecek ticari firmalar ve tüketicilerle buluşacak. Festivalde Bingöl'de faaliyet yürüten arıcılara ait 50 adet bal standı kurularak Bingöl'ün eşsiz balı, bal severlerin beğenisine sunulacak.

Festivalde En Ballı Lezzetler Yarışacak

11 Ekim Cuma günü açılışı yapılacak olan “Binşifa Bingöl Bal Festivali” boyunca,  çocuk ve kadınlar gibi farklı kategorilerde yöresel yemekler ve ballı lezzetler yarışmaları ile bal içeren birçok lezzet birbiriyle yarışacak.

Festival kapsamında, ilk üçe gireceklere sürpriz hediyelerin olduğu Binşifa Halk Koşusunun yanı sıra animasyonlar, fotoğraf sergisi ve izleyicilerin de katılım sağlayabileceği workshop etkinlikleri gerçekleştirilecek. Çocukların da zaman geçirebileceği oyun alanları oluşturulacak.

Ulusal ve Yerel Sanatçılar Konser Verecek

Festivalde ulusal ve çok sayıda yerel sanatçılar tarafından konserler verecek. Konserler festivalin üç günü boyunca izleyicilerle buluşacak.

Festival, 11-13 Ekim tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde olacak. Bingöl için önemli ve ilk olan bu önemli organizasyona her kesimden yoğun katılım olması bekleniyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51365)
09 Ekim 2019 Çarşamba 08:46
BAL ARTIK SIRADAN LAŞTI, HER VİLAYETİN BALI OLUŞTU. (O eskidendi,şu yörenin balı -bu yörenin balı)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51363)
09 Ekim 2019 Çarşamba 08:21
kavurma ne oldu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51328)
08 Ekim 2019 Salı 15:19
Aklımızla dalga mı geçiyorsunuz?
Kim gelcek bu organizasyona Bingöllüler dışında ne dünyaya tanıtması?
Nekadar masraf harcandı açıklasın. ŞEFFAF OLUNSUN
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51326)
08 Ekim 2019 Salı 13:04
bal için festival yapılıyor ve haberde bilim insanları gelecek diyor! şaka gibi bir memleket balın festivalini yapmaktan gocunmayıp bide bilim insanı diye haber yapıyorlar vizyona bak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51320)
08 Ekim 2019 Salı 10:22
Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Hem ilimiz için hem balımız için güzel bir tanıtım olacak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51312)
08 Ekim 2019 Salı 06:13
ANKARA'da Yıllardır BİNGÖL Balını Bizlere Ulaştıran Hacı MEHMET BAYINDIR'dan ALLAH Razı Olsun. Kavurma'da Bi El Atsan İyi olurdu.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51299)
07 Ekim 2019 Pazartesi 22:32
Acaba Uluslararası Bal Festivali yapılacak burada emeği geçenlere teşekkür ederim.İnşaallah bu festival en güzel şekilde düzenlenir ve sonuçlanır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51297)
07 Ekim 2019 Pazartesi 21:38
Balımızı Bingöllülere tanıtacaklar heralde_?
Dışardan insanları davet için ne gibi bir etkinlik yada adım var? ,
Komite gereksiz alakasız etkinlik nedir? Aktivite nedir? Bilmeyen insanlardan oluşursa sonu bu olur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51353)
08 Ekim 2019 Salı 22:41
@Misafir Kullanıcı Heralde seni secmemisler broo
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51296)
07 Ekim 2019 Pazartesi 21:37
önce orjinal bal uretmek gerekir.... hangi balcıya gidersen git arılar keklen beslenmiş....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_51319)
08 Ekim 2019 Salı 10:20
@Misafir Kullanıcı Orijinal bal üretilmez.Orijinal balı, arıya müdahale etmezsen zaten arı kendisi yapıyor.
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın