KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
10 °C Parçalı bulutlu

Bakan Pekcan: İlk hedefimiz 10 milyar avro

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Polonya ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 6 milyar avroya ulaştığını belirterek, 2017'de Cumhurbaşkanlarımızın altını çizdiği üzere, ilk hedefimiz, bunu 10 milyar avroya taşımak. dedi.

Bakan Pekcan: İlk hedefimiz 10 milyar avro
08 MART 2019 CUMA 06:16
0
1852
0
AA aa

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen Türkiye-Polonya İş Forumu'nda konuşan Pekcan, iki ülke arasındaki ilişkilerin 600 yıllık geçmişe sahip olduğunu ve 2009'da stratejik iş birliği anlaşması imzalandığını söyledi.

Pekcan, Varşova'ya gerçekleştirdiği ziyaretin, Polonya ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilere çok olumlu katkıları olacağına işaret ederek, "Polonya bizim için politik, ekonomik, askeri ve kültürel açıdan iş birliği yaptığımız ve önem verdiğimiz ülkedir." dedi.

Polonya ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 6 milyar avroya ulaştığını belirten Pekcan, şunları kaydetti:

"2017'de Cumhurbaşkanlarımızın altını çizdiği üzere, ilk hedefimiz, bunu 10 milyar avroya taşımak. Dengeli bir ticaret hacmimiz var. Bunu daha da ileri seviyeye götürmek için biz bir taraftan Polonya için ihracat pazarı olurken, bir tarafından da Polonya'nın en iyi tedarikçilerden birisi olmak için çalışacağız. Burada en çok iş insanlarımıza düşüyor. Biz sizin karşılaştığınız zorlukları, güçlükleri gidermek ve önünüzü açmak için buradayız." 

Pekcan, Polonya'nın Avrupa Birliği'nin (AB) en dinamik ve en hızlı ekonomisi olduğunu vurgulayarak, Türkiye-Polonya ticari ve ekonomik ilişkilerinin kalıcı olması için her iki ülkeden iş insanlarına karşılıklı yatırım yapması çağrısı yaptı.

Pekcan, iki ülke arasındaki yatırımların karşılıklı korunması ve teşviki anlaşmasının yakın zamanda güncelleneceğini de bildirdi.

"Polonyalı yatırımcıları ülkemize yatırım yapmaya davet ediyoruz"

Ruhsar Pekcan, Türkiye'de çok iyi tasarlanmış yatırımcı dostu teşviklerin olduğunu belirterek, "Bu teşvikler talep doğrultusunda güncelleştirebilmektedir. Dolayısıyla Türkiye'nin, Avrupa'da en hızlı kar yapacakları ülke olduğunun altınız çizerek Polonyalı yatırımcıları ülkemize yatırım yapmaya davet ediyoruz." dedi.

Türk müteahhitlik sektörünün, "dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhidi" listesinde 46 firma ile Çin'den sonra ikinci sırada yer aldığını bildiren Pekcan, Türk müteahhitlerinin, 123 ülkede toplam değeri 380 milyar dolar olan 9 bin 600'ün üzerindeki projeyi başarıyla gerçekleştirdiğini kaydetti.

"Polonya'da Türk müteahhitlik sektörü için büyük potansiyel var"

Ticaret Bakanı Pekcan, Türk firmalarının Polonya'da bugüne dek 3,4 milyar dolar değerinde 39 proje üstlendiğini aktararak, önümüzdeki dönemde Polonya'da Türk müteahhitlik sektörü için büyük potansiyel bulunduğunu söyledi. 

Pekcan, AB ile 21 yıldır ticari ve ekonomik ilişkilerin başarıyla yürütüldüğünü, AB ile Gümrük Birliği anlaşmasının  tarım, kamu alımları ve e-ticareti kapsamadığı için bugün güncellemesinin zorunluluk haline geldiğini vurgulayarak, bu konuda Polonya'dan ve iş insanlarından destek istedi.

Pekcan, "Biz AB'den Türkiye olarak herhangi bir ayrımcılık beklemiyoruz. Sadece Türkiye'ye karşı objektif olunmasını, çifte standart uygulanmamasını ve Türkiye'nin üyeliğinin getireceği ekonomik faydanın göz ardı edilmemesini diliyoruz." dedi. 

"Türkiye bizim için büyük önem taşımaktadır"

Polonya Girişimcilik ve Teknoloji Bakanı Jadwiga Emilewicz de ülkesinin Türkiye ile 600 yıldır diplomatik ilişkileri olduğunu hatırlatarak, "Türkiye bizim için büyük önem taşımaktadır." dedi.

İki ülke arasındaki ticareti 10 milyar avroya çıkarmak için çalışacaklarını ifade eden Emilewicz, Türk şirketlerinin Türkiye'den işçi getirme konusunda karşılaştıkları sorunları çözmeye çalışacaklarını söyledi.

Emilewicz, Türk firmalarının Polonya pazarında kendilerini ispatladıklarını belirterek, "Bizim ikili ticaret hacmimizi ikiye katlayacağımıza inanıyorum. Bunun için çalışacağız." ifadesini kullandı. 

Bu arada, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Polonya Girişimcilik ve Teknoloji Bakanı Jadwiga Emilewicz, iş forumu öncesi, ticari ilişkilerin geliştirilmesini amaçlayan 4. Dönem İstişare Toplantısı mutabakat zaptını imzaladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın