KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
10 °C Açık

Annelere günlük 70 TL

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Halis Erdoğan, Kadın İstihdamının İş'te Anne Projesi ile Desteklenmesi eylemi kapsamında kursa veya programa devam eden annelere günlük 70 TL tutarında katılımcı gideri verileceğini açıkladı.

Annelere günlük 70 TL
18 EKİM 2018 PERŞEMBE 19:17
2
3727
1
AA aa

İŞKUR tarafından yürütülen proje ve programlar hakkında açıklamalarda bulunan İŞKUR Müdürü Halis Erdoğan, kent genelindeki istihdam faaliyetlerini arttırmak amacıyla çeşitli projelerin uygulandığını ifade e etti.

Erdoğan; “Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 100 Günlük Eylem Planı ile hayata geçirilmesi öngörülen eylemlerden birisi olan “Kadın İstihdamının İş'te Anne Projesi ile Desteklenmesi” eylemi kapsamında, Kurumumuz tarafından düzenlenecek istihdam garantili mesleki eğitim kursları veya işbaşı eğitim programlarına katılması uygun bulunan ve belirlenen gruplar içerisinde yer alan Türkiye genelinde 5000 annemize, kursa veya programa devam ettikleri günler için günlük 70 TL tutarında katılımcı gideri verilecektir. İş'te Anne Projesi kapsamında sunulan destekten 0-15 yaş arasında (15 yaş dahil) çocuğu bulunanlardan; sosyal yardım alan kadınlar, kadın sığınma veya konukevlerinde kalan anneler öncelikli olmak üzere, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü (KSGM) ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü işbirliği kapsamında belirlenecek gruplar içerisinde yer alan anneler yararlanabilecektir. Kadınların evlatlık edindiği ve velayeti altında bulunan çocuk için de yukarıdaki şartları taşımaları halinde destekten yararlanabilirler. Ayrıca sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programına katılan annelere 400 TL bakım desteği verilmektedir. İş'te Anne Projesine katılan annelerimize, çocuk bakım desteğinden yararlanma şartlarını taşıyanlara (2-5 yaş arası çocuğunu bakımevi, kreş ya da anaokuluna gönderenler) ayrıca Bakım Desteği de ödenebilecektir” diye konuştu.

“İşe İlk Adım Projesi”

‘'İşe İlk Adım Projesi'' sayesinde Yüksekokul veya Fakültelerde mezun olan 18-29 yaş aralığındaki gençler İşbaşı Eğitim Programlarına dahil edilerek mesleki deneyim ve tecrübe kazanmaları sağlayacaklarını kaydeden Erdoğan; “Program sonrası katılımcıların en az program süresi kadar zorunlu istihdam edilmeleri gerekmektedir. Zorunlu İstihdam sürecinde ödenecek ücretin net asgari ücretin %50'sine karşılık gelen tutarı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacaktır. Zorunlu İstihdamdan sonra işveren tarafından 12 Ay süreyle bu kişileri istihdam edeceğine dair Taahhüt verilmesi ve İl Müdürlüğü yeni bir sözleşme imzalaması halinde istihdam edilecek bu kişiler için 12 Ay süresince Net Asgari Ücretin yüzde 25'i İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaya devam edecektir” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32086)
20 Ekim 2018 Cumartesi 00:06
o kadar işsiz erkek var iskur ise nerde bir bayan ya da teyze varsa iş veriyor bayanları işe alistırdınız artık evde durmak istemiyorlar kadının yeri evidir çocuklarının eşinin yeridir aile kavramı zedeleniyor
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın