KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

AK PARTİ LİSTESİ'NİN ARDINDAN

24 Haziran milletvekili seçimlerinde AK Parti'nin Bingöl listesi açıklandı. Peki, liste vatandaşları memnun etti mi? İlçeler hiçe sayıldı mı? İYİ Parti listesi değişir ve Kazım Ataoğlu birinci sıra adayı olursa AK Parti'nin kaybı olur mu? Genç'ten MHP'ye şans doğar mı? Solhan'da kayıp yaşanır mı? AK Parti üç sıfır yapabilir mi?...

AK PARTİ LİSTESİ`NİN ARDINDAN
22 MAYIS 2018 SALI 23:24
57
8184
48
AA aa

AK Parti Bingöl Milletvekili adaylarının açıklanmasından sonra ortaya çıkan tablo, siyaset gündeminde yeni varsayımları gündeme taşıdı. 
Üç adayın da ‘merkez adayı' olarak adlandırılıp ilçelerden isimlerin yer almamasına bağlı oluşan kısmi tepkiler ve bu tepkiler üzerinden yeni bir siyaset tablosu oluşturma yoluna gidenlerin yarattığı algılar kamuoyunun siyasete dair yeni gündem konusu oldu. 
Açıklanan listenin ardından gerek sosyal medyada gerek farklı mecralarda, ilçelerden isimlere adaylık verilmemesi ‘AK Parti'yi zora soktular' açıklamasını da beraberinde getirdi. 
İşte sosyal medyaya yansıyan yorumlar, okur yorumları ve kamuoyu değerlendirmeleri ışığında yapılan varsayımlar şöyle;

İLÇELER HİÇE SAYILDI MI?
Listeler açıkladığı anda Genç başta olmak üzere, Solhan ve Karlıova (Kuzey) ilçelerinden isimlerin listede yer almaması yoğun eleştiri aldı. 
Üç adayın da merkezden olması ilçelerde “bizi hiçe saydılar” algısına sebep olsa da bazı yorumlarda önemli noktalara dikkat çekiliyordu. Bir okurun “İlçelerden aday olması neyi değiştiriyor? Vekili var diye hangi ilçe ayrıcalık gördü? Yada ekstra okul, yol, köprü yapıldı? Nüfus oranına göre ihtiyaçlar zaten karşılanıyor. Burada yakını listeye giremeyen bazı kesimlerin algı yaratma çabası var. Oysa il başkanı Gençli, mevcut milletvekili Gençli, Kalkınma Bakan Yardımcısı Solhanlı. Kuzeyin eksikliği var, onda da adaylar yöre halkıyla iletişimi güçlü tutmaya bakacak. Bir Gençli'nin sıkıntısı olduğunda milletvekili “ben merkezliyim, senin işinle ilgilenmem” demeyecektir. Haliyle adaylarda kaliteye bakılmalı, bölgesel dağılıma değil.” Tabiki 52 aday adayından kimlerin en kaliteli aday olduğu Ak Parti Genel Merkezinin taktiridir. 

İYİ PARTİ LİSTESİ DEĞİŞİR VE KAZIM ATAOĞLU BİRİNCİ SIRA ADAYI OLURSA AK PARTİ'NİN KAYBI OLUR MU?
Şu anda AK Parti'ye karşı harekete geçen zümrelerin en büyük girişimi “Genç'e nasıl olur da vekillik verilmez!” algısı üzerinden İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Kazım Ataoğlu'nu Bingöl'den aday olmasını sağlamak. 
Bir yorumcunun değerlendirmesi şöyle; birileri Ak Parti'nin zarar görmesi için aday listesi üzerinden yeni bir öfke yaratarak birilerine siyasi rant sağlamanın derdinde. Kazım Ataoğlu tek başına Genç'in oylarıla mı milletvekili seçilecek? Öyleyse, mevcut milletvekili Enver Fehmioğlu AK Parti'ye değil de Kazım Ataoğlu'na mı destek olacak? Bu mümkün değil. Enver Fehmioğlu'nun etkisi var ise (ki, var) o halde Zıkte bölgesi oyları tümüyle İyi Parti'ye gitmeyecektir. En önemli husus, aynı bölgeden olan İl Başkanı var. Kazım Ataoğlu'nun buradan aday olup Ak Parti'den daha yüksek oranda oy alması, Enver Fehmioğlu'nun bölgedeki ağırlığını hiçe sayıldığının ispatı kabul edileceği gibi İl Başkanı Mehmet Hanefi Güleri'in de siyaseten yok sayılacağı ve gelecek için hayalleri şimdiden toprağa gömeceği manasını taşıyacaktır. Enver Fehmioğlu, Hanefi Güler ve aday adayı olmuş onca isme rağmen Ak Parti'nin Genç'ten en güçlü şekilde çıkması gerekecektir. Aksi halde, mevcut vekilin, il başkanının ve aday adaylarının samimi olmadığı kanaati de kabul görecek ve siyaseten ciddi yara alacaklar....”

GENÇ'TEN MHP'YE ŞANS DOĞAR MI?
AK Parti'de Genç'ten aday olmaması en çok da MHP'de heyecan yarattığını belirten okurlar, MHP 1. Sıra adayı Emre Solmaz'ın Genç Servi bölgesinden olmasından dolayı “Genç bölgesi ve özellikle Servi'den yoğun destek alarak bir vekil çıkarabiliriz” yorumunda bulundular. 

SOLHAN'DA KAYIP YAŞANIR MI?
Önceki iki dönemde aday verilmemesine rağmen AK Parti'ye en güçlü desteği sunan Solhan İlçesi'nde bu dönem çeşitli tepkiler oluştuğunu sosyal medyada dile getiren okurlar, Solhan'da yine çoğunluğun desteğini sürdüreceği yorumunda bulundu. 
En kritik hususun, Mahmut Sönmez'in etki alanındaki yerleşim birimlerinde yaşanacağını yorumlayan okurlar, Sönmez'in nasıl bir yaklaşım içinde olacağını merak ediyor. Sönmez, ‘Aday adayı olduğu partiye destek olup bölgeden güçlü oy mu çıkaracak? Yoksa aday gösterilmediği için partisinden intikam mı alacak?' sorusu ise merak konusu oldu. 
Solhan'a dair okur değerlendirmesi şöyle; “Solhan aday adaylarının partiye ihanetinin söz konusu olmayacak. Birileri ısrarla tepki oluşturmak istese de aday adaylarının tıpkı aday gibi çalışacağı kanaati vardır. En kritik nokta, HDP'den oy alabilecek etkiye sahip Mahmut Sönmez'in tutumu olacak. Önceki seçimlere nazara HDP oylarını kırılacak mı? Yoksa aday gösterilmediği için sessiz mi kalınacak?”

AK PARTİ ÜÇ SIFIR YAPABİLİR Mİ? 
Bu liste ile iyi bir oy alacağı düşünülen AK Parti'nin, HDP'nin barajı aşamaması durumunda 3-0 yapma ihtimali oldukça yüksek görüyor. Aday adaylarının partiye sadakat noktasında sahadaki çalışmalara katılımı, mevcut siyasilerin etkilerini daha güçlü şekilde hissettirmeleri ve daha birçok etken bu sonuçta etkili olacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26923)
24 Mayıs 2018 Perşembe 14:04
hamaset yapan uyanıklar bilsin ki kimse akılsız değildir. 3 yeni aday profilinden 3-0 olacağını söylemek saflıktır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26903)
24 Mayıs 2018 Perşembe 10:17
KARADENİZLİLER TÜRKİYEYİ YİYOR BİZ BİRBİRİMİZİ YİYORUZ !
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26952)
24 Mayıs 2018 Perşembe 20:55
@Misafir Kullanıcı Aferin tamyerinde tespit ibb ilce il baskani ibb nin tum calisanları karadenizli
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26902)
24 Mayıs 2018 Perşembe 09:58
Kişiler üzerine hak dava edilmez dava adam gibi adamlarla kaim olur Bingöl siyaseti menfaat kişisel çıkar bölgecilik üzerine kurulmuş,kurgulanmıştır. Bırakın bu ucuz siyaseti biraz objektif bakın seçilebilecek en iyiler aday gösterildi diye düşünüyorum. Ayrıca Solhanlıların Muş ile, Karlıova ve Yedisuliların Erzurum İle Kiğı Adaklı ve Yayladerelilerin Elazığ ile Gençlilerin kısmen Diyarbakır ile olan ekonomik ve organik bağlarını görmezden gelmeyin nedense Bingöl seçimden seçime abelerin aklına geliyor yersen
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26891)
24 Mayıs 2018 Perşembe 03:39
Mahmut SönmeZ bu memlekete fazlasıyla hizmet etmiştir kuzey bölgelerini ilçe sütatüsüne getiren kişidir Bingöllün eski devlet hastenesini Bingöle kazandıran oydu dediğim dönem 90 lar Göğüs hastanesini bingöle getiren Mahmut SönmeZ di ama kendisinden sonra gelenler hastaneyi başka ile peşkeş çekti Bingölü ve yapısını çok iyi bilen bir siyasetçidir.Ama önceki seçimde sandığa gidilmediği için yakınları sürgüne gönderildi.Bölge sürgünde olan Selim Bey gibi bir değeri unuttu mu?ki hala bingöle dönemediler.Ak parti önce bu kırgın olan insanlarla barışmak için herşeyi yapmalı.Sonra gelip oy istemeli
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26890)
24 Mayıs 2018 Perşembe 03:36
Hem bölgeciliği kaldırmaya fırsat olurmu diye hemde kazım ataoğlu gençten aday olurmu başlığını aynı habere atıyorsunuz algı oluşturmaktan vazgeçin madem bölgeciliğin kaldırılması için fırsattan bahsediyorsunuz en başta sizin buna inanmanız gerek ama bunu sizde dahi göremiyoruz!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26880)
24 Mayıs 2018 Perşembe 00:38
Bu adayları sürekli görmekten artık sıkıldık bizler yeni yüz görmek istedikçe sürekli aynı insanlara verildi özellikle genc ve solhana verilmemesi büyük kayıp biz genc adayı olarak Muhittin ağırbaşı görmeyi cok istemiştik çünkü gercek bi dava adamı yazık oldu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_27034)
25 Mayıs 2018 Cuma 11:20
@Misafir Kullanıcı Eski katılım a.ş sahibi cok saygıdeğer bi abemizdir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26945)
24 Mayıs 2018 Perşembe 19:37
@Misafir Kullanıcı Kim bu Ağırbaşlı dediğin.?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26874)
23 Mayıs 2018 Çarşamba 23:16
Davutoğlunun saçma sapan vekil listesi neyse bu liste de odur. Akpartiye atarlanmış ve daha saat üçte oy kullanma işlemleri devam ederken akpartiden istifa etmiş birisini tekrar aday göstermek omurgasızlıktır. Cevdet artık demode oldu ve kime sorsanız bu adamdan hoşnut değil ama kulaklar tıkanmış ve yeniden aday gösterilmiş. Enver femioğlunun arkasından iş çevrilmiştir ve rüşvet koparamayan, haksız ödenek çıkartamayan vs yiyici kesimin önünde ki en büyük engel enver fehmiolu idi. Onu da saf dışı bırakarak at koşturacaklar. Bingölü cepte sananlar urfa örneğinde olduğu gibi halktan cevabı alacak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26837)
23 Mayıs 2018 Çarşamba 19:31
Kazim ataoglu 1
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26836)
23 Mayıs 2018 Çarşamba 19:26
' GENÇ VE SOLHAN GÖZDAĞINA BOYUN EĞMEZ!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26832)
23 Mayıs 2018 Çarşamba 18:00
Bu listeyi hazırlayanlar HDP nin Bingöl den bir vekil çıkarmasını isteyenlerdir.Yazıklar olsun bu zihniyete. Cevdet Yılmaz bütün ilçeleri ötekileştirmiştir.HDP nin ekmeğine yağ sürmüştür.Yaptığı hatalar bazılarının canına mal olmuştur.Bingöl de eğitimli olan başka kimse yok mu? Siyasetten anlayan genç beyinlere ihtiyaç vardır.Vizyon sahibi kimselere ihtiyaç vardır.Bingöl e çağ atlatacak siyasetçilere ihtiyaç vardır.Siyaset düz mantık işi değildir.Aday adayları arasında çok deneyimli liyakat sahibi kişiler ve çok da eğitimli kişiler dururken eğitimsiz birini listeye koymak akıl karı değildir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26960)
24 Mayıs 2018 Perşembe 21:33
@Misafir Kullanıcı Evet sana katılıyorum.Zaten Akp 2 Hdp 1 olacak ama Akp1 Hdp 2 olarak Bingöl yönetilecek.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın