KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
10 °C Açık

AFA konutları dökülüyor!

Genç'te 90'lı yıllarda yapılan AFA konutları ve OHAL konutları çürümeye yüz tuttu. Yıkılma riskiyle karşı karşıya kalan konutlarda ikamet eden vatandaşlar kentsel dönüşüm talebinde bulundu.

AFA konutları dökülüyor!
19 ŞUBAT 2018 PAZARTESİ 00:52
0
5262
0
AA aa

Genç İlçesi Yenişehir mahallesinin en kalabalık yerlerinden biri olan AFA ve OHAL konut sakinleri kentsel dönüşüm istiyor. Sağlamlığı ile adından söz ettiren AFA konutları, yıllar geçtikçe dayanıklılığını da kaybetti. Uzmanlar, betonarme yapılara maksimum 65 yıl ömür biçiyor. Bu konutlar için 65 yıl beklemek de anlamsız olur. AFA sakinleri de konutların artık günümüz şartlarında hem ihtiyaçlara cevap veremediğini hem de dayanıklılığını yavaş yavaş kaybetmeye başladığını söylüyor. 

“Konutlar çok yıprandı”

1984 yılında rahmet Turgut Özal tarafından yaptırılan AFA konutları ile 1996 yılında yapılan OHAL konutlarının artık ihtiyaca cevap vermediğini dile getiren mahalle sakinleri, “TOKİ veyahut yerel müteahhitlerle anlaşmaya varılıp AFA'nın kentsel dönüşüm çerçevesine alınmasını istediklerini ifade etti.

AFA konutlarının artık çürümeye yüz tuttuğunu söyleyen Mahalle sakinleri, “AFA konutları Turgut Özal zamanında yapıldı ve artık ihtiyaca cevap vermiyor. Zaten devlet kanunlarında bile bir binanın ömrü 65 yıl diye geçiyor. Bizler ise 40 yıla yakındır bu binalarda oturuyoruz. Allah korusun deprem olursa çok kötü felaketler olabilir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ülke genelinde başlatmakta olduğu kentsel dönüşüm projeleri kapsamındaki pilot iller arasında Bingöl de yer almakta. Bu nedenle mahallemizde de böylesi bir proje uygulanabilir. Olası bir depremde çok ciddi kayıplar yaşanacağını düşünüyoruz. Geceleri uykularımız kaçıyor. Bingöl merkezde nasıl ki vatandaşa evlerini geri vermek kaydıyla yeni binalar yapılacaksa, burada da yapılabilir. Bu sayede hem ilçe merkezindeki yapılaşma düzene girmiş olacak, hem de vatandaşlarımız bu sıkıntıdan kurtulacak. En önemlisi, olası bir depremde can ve mal kaybı asgariye indirilmiş olacak. İlçemiz her geçen gün büyüyor ve konut ihtiyacı da artıyor. Uygulanacak kentsel dönüşüm projesi sayesinde hem evini yapamayan insanlarımız konut sahibi olacak hem TOKİ kazançlı olacak hem de kiracı olanlar taksitle ev sahibi olma olanağına kavuşacak. Her yönüyle önemli bir hizmet olacağı kanaatindeyiz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın