KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

5 gün sonra karne aldılar

Son yılların en çetin kışını yaşayan Karlıova ilçesinde bağlı bazı köylerdeki öğrenciler 5 günlük gecikmenin ardından karne heyecanı yaşayabildi.

5 gün sonra karne aldılar
23 OCAK 2019 ÇARŞAMBA 20:11
0
1873
3
AA aa

Karlıova ilçesine bağlı bazı köylerdeki öğrenciler kar yağışının ulaşımda yaşattığı aksamalar nedeniyle geçen Cuma günü karne alamadı. Karlıova'ya bağlı Bahçe köyünde yolların temizlenerek ulaşıma açılmasıyla bugün Ayten Tekışık İlk ve Ortaokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene katılan Kaymakam Levent Yetgin, 214 öğrenciye karnelerini dağıttı. Öğrenciler, 5 günlük gecikmenin ardından karne sevinci yaşadı.

Kaymakam Levent Yetgin, kar ve tipi nedeniyle köy yolunun 10 günden fazla süredir kapalı olduğunu belirterek, öğrencilerin karne heyecanı yaşamaları için ekiplerin seferber olduğunu söyledi. Bahçe köyü yolunun saatler süren çalışma sonucu ulaşıma açıldığını ifade eden Kaymakam Yetgin, “Bugün ben de öğretmenlerimiz ile birlikte köye gelip öğrencilerin karne heyecanını birlikte yaşayalım istedim. Kar ve tipi nedeniyle yaklaşık 26 gün okullar tatil edildi. Öğrencilerimiz derslerinden geri kalmasın diye öğretmenlerimiz yoğun bir mesai harcayarak aradaki farkı kapattılar. Burada kar kalınlığı 2 metreyi geçti ve bu kış şartlarına rağmen öğretmenlerimiz büyük sıkıntılara rağmen görevlerini en iyi şekilde yapıyorlar” dedi.

“YOLLARDA MAHSUR KALIYORDUK”

Bahçe köyündeki Ayten Tekışık İlk ve Ortaokulu'nun Müdür Yardımcısı Saime Ercan ise, tipi ve fırtınadan dolayı okula gelip gitmekte büyük sıkıntılar yaşadıklarını kaydederek, “Bir hafta gecikmeli karnelerimizi dağıtabildik. Okula gelme şansımız yoktu. Burada kar ve tipi eğitimi olumsuz yönde etkiliyor. İlçeden köye gelmemizde büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Çoğu zaman yollarda mahsur kalıp, servis aracımızı öğretmen arkadaşlarımızla birlikte iterek kardan çıkmasını sağladık. Ama yine de okulumuzu ve öğrencilerimizi çok seviyoruz” diye konuştu.

Öte yandan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce kar nedeniyle yolu kapalı 11 köyün öğrencilerinin karneleri de dağıtılmak üzere muhtarlara teslim edildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37565)
24 Ocak 2019 Perşembe 09:50
Köşedeki süsleme ağacı sanki bir partinin amblemini çağrıştırıyor? Acaba yanılıyor muyum?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37597)
24 Ocak 2019 Perşembe 19:31
@Misafir Kullanıcı Ne partisiymiş bu. Değerler eğitimi ağacı ve alt tarafta da kitaplık bölümleri var. Allah size akıl fikir versin. Tek derdiniz siyaset olmuş. Orası eğitim yeri orda siyasettin ne işi olabilir. Bırakın artık bu önyargılarınızı. Sizin gibiler yüzünden öğretmenliğe gönül vermis eğitim adına birşey yapmaya korkar olmuşlar. Lütfen bırakın bu zihni spekülasyonları.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_37570)
24 Ocak 2019 Perşembe 11:25
@Misafir Kullanıcı Neyi çağrıştırıyor? Değerler eğitimi ağacı. Üstteki Türk bayrağını görmeyip onu gormen ilginç
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın