KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Ülkemizin iyi eğitilmiş insan sorunu var

Özel Bingöl Hürriyet Koleji, siyasi, bürokrasi, sivil toplum kuruluşları ve öğrenci velilerinin katılımıyla iftar programı düzenledi. Programda bir konuşma yapan Vali Köşger; “Asrın bilimleriyle, ilimleriyle donanmış, mücehhez haline gelmiş ama köklerinden de kopmamış insan sorunumuz var” dedi.

Ülkemizin iyi eğitilmiş insan sorunu var
27 HAZİRAN 2016 PAZARTESİ 00:40
0
1668
0
AA aa

Programa, Vali Yavuz Selim Köşger, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Vali Yardımcıları Cevat Gün ve Numan Tahir Şimşek, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

İftar programında konuşan Özel Bingöl Hürriyet Koleji kurucu Müdürü Nizamettin Etdöğer, “Aklın ışığı nurun sloganıyla, aklın ışığı ile akademik bilgiyi, analitik düşünmeyi, kalbin nuruyla da inanç, ahlak, maneviyat ve değerler eğitimi vererek insanı Eşref-i Mahlûk yapan bireyler yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Mübarek ramazan ayı, hepimizin nefsani arzularını unutup Allah'ı ve kelamını yeniden tefekkür etme ayıdır. Sayısız uhrevi hikmetleri olan bu ay sosyal yaşantımız içerisinde hayati olan değerler beslemektedir. Tuttuğumuz oruçlar paylaşmanın hoşgörünün her türlü kötülüğü emredici olan nefisle mücadelenin şükrün en etkili vesilesidir. Sizlerle bir araya gelip Ramazanın bu ruhunu birlikte hissetmek istedik, şüphesiz toplumumuzun ihtiyacı olan ruh budur, hepinize hayırlı iftarlar dilerim” dedi.

“ÜLKEMİZİN İYİ EĞİTİLMİŞ İNSAN SORUNU VAR”

Programda konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, ülkede iyi eğitilmiş insan sorunu olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Okullarda karakter eğitimi yapılıyor ancak dünyada geldiğimiz nokta itibari ile tatmin edici durumda değiliz. İyi eğitilmiş insandan kastımız şudur; Daha iyi eğitilmiş, daha kaliteli, daha kalifiye ve her şeyden önemlisi kendi köklerinden kopmadan, nereden geldiğini bilerek, bütün değerlerle mücehhez olmuş bir şekilde eğitilmiş insan. Yani eğitirken kim olduğunu unutturmadığımız, nerden geldiğini ve nereye gittiğini bilen istikametini bilen ve istikamet üzere yürüyen, asrın bilimleriyle, ilimleriyle donanmış, mücehhez haline gelmiş ama köklerinden de kopmamış insan sorunumuz var. Bu okul inşallah bu manada ilimize, şehrimize, ülkemize büyük katkılar sağlayacak diye  umut etmiştik, ediyoruz. Daha ilk senesinde TEOG sınavlarında bu okulumuzda hem birinci dönem, hem ikinci dönem birinci olan öğrencilerimiz oldu. Dolayısıyla akademik manada belirli bir başarıyı yakaladıklarını görüyoruz.”

Eğitimin insanı güzelleştirdiğini kaydeden Vali Köşger, “Eğitim kurumları da bulundukları yerleri güzelleştiriyor. Bu semt de bu okul sayesinde bir dönüşüme tabi olacak ve daha güzel bir hale gelecek. Bunun emarelerini de görüyoruz. Bu okulu kuranlardan, bu okulu ülkemizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine katkı sağlayacak şekilde, eğitim yapacak şekilde yapanlardan Allah razı olsun. Allah bizleri huzur içinde, kardeşlik içinde, saadet içinde, mutluluk içinde daha nice Ramazanlara, daha nice bayramlara eriştirsin” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın