KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 Perşembe
16 °C Çoğunlukla açık

Stk'lardan chp'li özcan'a tepki

Bingöl’de faaliyet gösteren STK’lar, geçtiğimiz günlerde ‘Allah vurgusuyla Anayasa olmaz’ açıklamasından dolayı CHP’li Ali Özcan’a tepki gösterdi. Özcan’ın açıklamalarını ‘Anayasa üzerinden Kur’an’a hakaret’ olarak değerlendiren STK’lar “Biz Müslümanlar için Kur’an-ı Kerim; hüküm, nizam, emir, ibadet ve muamelat, kitabıdır” dedi.

Stk`lardan chp`li özcan`a tepki
30 NİSAN 2016 CUMARTESİ 01:27
0
2294
0
AA aa

 Geçtiğimiz Önceki gün Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında “Allah vurgusuyla Anayasa olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde Allah vurgusuyla anayasa yoktur. Anayasa Kur'an'ı Kerim değildir” diyen CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan'a HÜDA PAR ve STK'lar tepki gösterdi.

“LAİKLİK CHP'NİN ELİYLE BU MEMLEKETE ZORLA GİYDİRİLMİŞ BATI İTHALİDİR”

Özcan'ın açıklamalarını ‘esef verici' olarak değerlendiren HÜDA PAR Bingöl İl bakanı Hamdullah Tasalı “Laiklik CHP'nin eliyle bu memlekete zorla giydirilmiş ve batı ithalidir. CHP bu laik sistemin kendisine vermiş olduğu yetkiyi kullanarak dindar insanlara cehennemi yaşatmıştır. Laiklik bu ülkede her alanda ‘Din ile devlet işleri birbirinden ayrı olarak öğretildi'  ama devlet bu ülkede Dini ve dindarları her zaman baskı altında tuttu. Dini inançlar, devletin müsaade ettiği kadar yaşamalarına izin verdi. Dolayısıyla bu ülkede ‘laiklik' hep baskı aracı olarak kullanıldı” dedi.

Tasalı, “CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan ‘Anayasa Kur'an-ı Kerim değildir' diyor, sanırım sıradan sokakta olan herkese söyleseniz ‘Kur'an-ı Kerim sizin için neyi ifade ediyor' herkes diyecek ki, ‘Kur'an-ı Kerim'i Allah'ın emirlerini ve buyruklarını ifade eden bir hayat nizamıdır' diyeceklerdir. Evet, Kur'an bizim için hayatın bütün alanlarını kapsıyor ve tanzim ediyor. Dolayısıyla CHP zihniyeti tek parti dönemindeki hasta düşüncelerini savunmaya devam ediyorlar. Kur'an'a bakışları çok sorunludur. Yapılan açıklama tam garabet ve talihsizdir. Biz Müslümanlar için Kuranı kerim; hüküm, nizam, emir, ibadet ve muamelat, kitabıdır” İfadelerini kullandı.

“BİNGÖLLÜLER OLARAK KENDİSİNİ VE ZİHNİYETİNİ KINIYORUZ”

Din Görevlileri Derneği Başkanı Rauf Savaç ise, “Bu zevat talihsiz bir konuşma yapmış, biz Bingöllüler olarak kabul etmiyoruz. ‘Allah vurgusuyla Anayasa olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde Allah vurgusuyla anayasa yoktur. Anayasa Kur'an-ı Kerim değildir.' sözleri bizleri derinden üzmüştür ve kabul edilecek bir tavır değildir. Bingöllüler olarak kendisini ve zihniyetini kınıyoruz. CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan konuşmasından dolayı inançlı bu halktan özür dilemesi lazım. Müslümanlardan özür dilemesi gerekir” dedi.

“KUR'AN HAYAT REHBERİMİZDİR”

 Yeni anayasa çalışmaları hakkında da konuşan Savaç, “TBMM Başkanı İsmail Kahraman anayasa çıkışını destekliyoruz. Kuran ve Hz Peygamberin ön gördüğü hiç emir ve hükümler insanların hayrına ve faydasına olan şeylerdir.  23 yıl içinde inen Kuranı kerim hayatın tüm alanlarına müdahale eder ve insanoğlunun dünya ve ahiret saadetini garanti altına alır. Yüce kitabımız Kuranı kerim bir anda inmemesinin amacı insanlara doğruyu ve hakikatleri daha rahat kavramaları için tedrici bir şekilde gelmiştir. Onun için Kuran hayat rehberimizdir. Hayatımızın önünü aydınlatan bir nur ve ışıktır. Yani Kuran herkes için huzur ve saadet kaynağıdır. Bugün yaşadığımız sorun ve sıkıntıların sebebi Kur'an' dan ayrı ve onsuz bir hayat yaşadığımızda dolayı oluyor” ifadelerini kullandı.

“CHP BİNGÖL İL TEŞKİLATINI SAĞLIKLI DÜŞÜNMEYE VE ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM”

Sivil bir anayasanın konuşulduğu bir dönemde olduklarını belirten Memur- Sen Bingöl İl başkanı Mücahit Çelik, “Bu vesileyle Bingöl tarihinde özelikle 1982 anayasasına Türkiye genelinde hayır oyu kullanarak,  birinci olan ildir. Şuanda yama tutmayacak olan bu darbe ürünü anayasası herkes tarafından değiştirilmesi fikri ağır basıyor. Böylesi bir ortamda TBMM Başkanı İsmail Kahraman bir programda, dindar bir anayasa olması ile ilgili açılmasına mukabil, birileri harekete geçerek durumu farklı yerlere çekiyor. Bingöl'e gelen CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan'ın Anayasa üzerinden Kuran'a hakarete bulunması çok manidar. Çünkü Bingöl darbe anayasasına en çok red oyu veren bir il.  Böyle bir açıklama için Bingöl'ün seçilmesi bizleri derinden üzmüştür. CHP Bingöl il teşkilatını sağlıklı düşünmeye davet ediyorum.  Şuan CHP il başkanının ailesi geçmişte Milli selamet döneminde ciddi manada hizmetleri olmuş bir aileden gelmedir”dedi.

Çelik, “Bu ifadeler tamamen yanlış ve haddini aşan bir ifade biz bunu şiddetle red ediyoruz. Hangi anayasa olursa olsun,  Allah'tan ilhamını almıyorsa o anayasanın faydalı olması mümkün değildir. Şunu söylüyoruz, anayasa Hak, hukuka ve adalete dayanması lazım. Oysa Hak Allah'ın adıdır. Bu manada bu kadar cahilce ve bilgisizce yaklaşım göstermeleri bu halka yapılan en büyük bir saygısızlıktır. Bunu şiddetle re ediyoruz. Mutlaka anayasa ilhamını İslam'dan almalıdır ki,  insanlara huzur ve saadet getirebilsin. Bunu bilmeyenler ve idrak edemeyenler “lütfen Müslüman mahallesinde salyangoz satmasınlar. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın anayasa çıkışına destek veriyoruz.  Mutlaka anayasa yapılırken, dindar bir anayasa vurgusu ön planda olması lazım” diye konuştu.

“CHP ZİHNİYETİ BİZE SALMAN RÜŞTÜ VE CARLİO HEBDOLARI HATIRLATIYOR”

Özcan'ı açıklamalarından dolayı kınadığını belirten Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili  ise, “Bu milletvekili Bingöl gibi dindar bir ilde değerlerimize hakaret ediyor. Bingöllüler olarak bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Onun konuşmalarını kınıyoruz. Bu konuşmayı Bingöl gibi bir yer de yapması manidardır. Her açıdan red ediyoruz ve onu zihniyetini kınıyoruz. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın anayasa ile ilgili sözlerinden sonra Bingöl'de böyle bir hakaret yapıyor. CHP zihniyeti 90 yıldır laiklikle Müslüman ve dindar insanlara baskı yapıyor. Maalesef bu düşünce ve tek tipçi zihniyetten vaz geçmediler. Bunların yaptıkları Salman Rüştü ve Carlio hebdo'dan bir farkları yoktur. Aynı yolun yolcularıdır. Bu zihniyette sahip olanları kınıyoruz. Yeter artık bu laiklik sopasından vaz geçsinler. “şeklinde konuştu. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın