KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
16 °C Çoğunlukla açık

Kurban'a kumpas kuruldu iddiası

CHP Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazencir, CHP Bingöl eski İl Başkanı Mustafa Kurban’a ait askeri alanda içerisinde bulunan beton santrali ve kum eleme tesisinin, darbe girişimi sonrası tutuklanan dönemin Bingöl Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün tarafından kurulan kumpasla kapatıldığını ileri sürdü.

Kurban`a kumpas kuruldu iddiası
23 AĞUSTOS 2016 SALI 01:11
0
1873
0
AA aa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazencir, yazılı basın açıklaması yaparak, eski İl Başkanı Mustafa Kurban'a ait tesisin, darbe girişiminde Polatlı'dan Ankara'ya füze rampalarını götürmeye çalışırken yakalanarak tutuklanan Tuğgeneral Murat Aygün tarafından haksız yere kapatıldığını söyledi.

Bazencir, “Bingöl kamuoyunun yakından tanıdığı Mustafa Kurban uğradığı haksızlıklarla üç yıldan beri hukukla mücadele etmektedir. Genç karayolu Şeyh Ahmet mıntıkasındaki beton santrali ve kum eleme tesislerinde 20 yıldan beri üretim yapıldığına Bingöllüler şahittir. Yaz aylarında 30 insan çalıştığı 41 dönüm alan üzerinde bina ve makinaları kurulu işletme 2013 yılında Bingöl'e atanan FETÖ terör örgütünün darbe girişiminde fırsat bulsaydı emrindeki füzelerle Ankara'yı vuracak olan darbe elebaşlarından dönemin Tugay Komutanı Murat Aygün'ün oluşturduğu senaryo ve kumpas sonucunda, işletme sebepsiz yere üç yıldan beri kapalı virane bir haldedir. Daha sonra gelen Tugay Komutanı Yunus Kotaman keyfi uygulamayı telafi girişimlerimize sert tepki göstermesine anlam verememiştik, meğer oda melanet yuvasının elemanlarındanmış şimdi anladık. İşsizliğin had safhada olduğu, devletin teşvikle yatırımcı aradığı Bingöl'de 2 Milyon TL değerinde makine ve demirbaşı olan 30 insanın evine ekmek götürdüğü bir işletmeyi uydurma senaryolarla kapatmak kamu kaynaklarının yağmalanmasına himmet sofralarında toplanan ganimetleri, ana muhalefet il başkanı sıfatıyla eleştirdiği için FETÖ ihanet şebekesinin hedefi olduğu işyerinin bu sebeple kapatıldığı açık beyan ortadadır” dedi.

Yapılacak incelemeyle gerçeğin ortaya çıkacağını belirten Bazencir, şunları kaydetti; “Fetullahçıların bu ülkede yıllardır kumpas ve senaryolarındaki kriterleri burada da görmekteyiz.  Bir hakkın teslimi,  Bingöl'de istihdam yaratan, milli ekonomiye kira, vergi, sigorta, stopaj, KDV,  elektrik, su alanında gelir sağlayan, kurulu hazır bir işletmenin üretime geçmesi ülke ekonomisine kazanımı olacaktır.”

Bazencir, “Bu işletmenin bir ayağı da Defterdarlık Milli Emlak uygulamasıdır. Aynı parsel içinde yer alan, DSİ kanalının altındaki sulu tarlalardan bir dönüm için 2013 yıllık 50 TL kira bedeli alınırken, kıraç olan elektrik ve suyu 2 kilometreden götürülen bu tesisin bulunduğu alan için ikinci defa kira uygulaması yapıp iki kurumun bir dönüm için yıllık Bin 500 TL kira bedelini icra yolu ile tahsil etmesinin hukukla, vicdanla, ahlakla, emsal a bağdaşır yanı yoktur. Bu uygulamayı yapanlar açıkça görevlerini kötüye kulanmışlar, bilerek veya bilmeyerek FETÖ terör örgütüne alet olmuşlardır. Özel idarenin geçmişte sanayi sitesinin girişinde bugünkü Hürriyet kolejinin üzerinde BETONSAN santralini makinaları ile tam teşekküllü tesisi açık ihale ile kiraya verdiği bedeli emsal alıp bura ile hiç benzerliği olmayan kıraç yerleşimden uzak  alanı emsal göstermek. Tamda Fettullahçıların ahlak vicdan ve hukukunu yansıtmaktadır. Sayın Valimizin ve garnizon komutanımızın hukukla bağdaşmayan bu haksız uygulamaya son vereceklerini, daha fazla mağduriyete meydan vermeyeceklerini. Bir FETÖ uygulamasının Bingöl gerçeğini kamuoyunun bilgisine sunarım” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın