KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Kilosunu 4 liradan pazarlıyorlar

Bingöl'de verilen desteklemelerle çilek yetiştiren çiftçiler, ilk hasatlarını yaparak kentte bulunan hal esnafına kilosunu 4 TL’den satışa çıkardılar.

Kilosunu 4 liradan pazarlıyorlar
27 MAYIS 2016 CUMA 21:09
0
3001
0
AA aa

Bingöl merkeze bağlı İncesu (Derenazik) köyünde çiftçilik yapan 4 kardeş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün verdiği desteklerle ekilen çilek bu yılki ilk ürününü vermeye başladı. Çiftçiler yetiştirdikleri çilekleri hal esnafına götürerek kilosunu 4 TL'den satışa çıkarıyorlar.

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi, tadı güzel olan ve kilosu 4-5 TL arasında satışa çıkan organik Derenazik çileğine vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

"DOĞAL ORTAMDA ÜRÜNLER ÜRETİYORUZ"

Bingöl İl Gıda Tarım Müdürlüğünün verdiği destekle doğal ortamda çilek üreten ve ilk hasadını yaptıklarını belirten çilek üreticisi Abdullah Tekin, "İl Gıda Tarım'ın desteğiyle doğal ortamda Geçen yıl ektiğim 16 bin çilek fidesi bu yıl ürün verdi. Bu yıl ilk ürünümüzü alıp Bingöl'de bulunan hal esnafına toptan olarak sattık. İlk hasadımız 250 kilogram çıktı ve kilosunu 4 TL den sattık. Ektiğimiz bir dönüm alanda 4 ton çilek bekliyoruz. İyi bir bakım yaptığımız için iyi bir verimde olur inşallah. Kullandığımız gübre organik gübre olduğu için çıkan çileğimizde organik oluyor. Devamlı bir şekilde tarlada uğraşıyoruz. Bizim için iyi bir uğraş oluyor ve doğal ortamda ürünler üretiyoruz.” ifadelerini kullandı.

30 yıl boyunda İstanbul'da yaşadığını ifade eden Tekin, “Her şey bir yere kadar. Uzun bir süreden sonra 3 yıl oluyor köyüme döndüm. Tarımla yani bu gibi işlerle uğraşmaya karar verdim. Kendi köyümde boş arazilerimizi değerlendirmeye karar verdim ve çokta memnunum. Herkese tavsiye ediyorum.” diye konuştu

SU OLMADIĞINDAN DOLAYI KÖYDEKİ ARAZİLER DEĞERLENDİRİLEMİYOR

Köylerinde tarım arazisinin çok olmasına rağmen susuzluktan dolayı değerlendirilemediğini belirten Tekin, “Onlarca köyün bulunduğu bu ovada su sıkıntısı giderilse çok daha bir tarımın olacağını düşünüyorum. Daha yeni yeni insanlarımız tarımla uğraşmaya başladı. Şu an köyde bilinçli bir tarım yapılıyor. İnanıyorum ki, tüm Bingöl'e örnek bir köy oluruz. Köyde ilk düzenli ve sistematik olarak ben ve 4 kardeşim yapıyoruz ayrıca amca çocuklarım yapıyor. Bundan sonra bu tarımcılık herkese örnek olur. Ovaya suyun gelmesiyle daha iyi şeylerin yapılacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın