KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Nisan 2024 Salı
24 °C Güneşli

‘KARDEŞLİK’ İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

Ak Parti Sakarya ve Bingöl Gençlik Kolları Başkanlıkları arasındaki “Kardeşim Birlikteyiz’ projesi kapsamında Bingöl’deki 54 öğrenciye bisiklet, 8 engelli bireye de engelli aracı verildi. Kardeşlik vurgusunun yapıldığı programda, birlik ve beraberliğin pekişmesi temennileri de paylaşıldı.

 ‘KARDEŞLİK’ İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER
19 AĞUSTOS 2017 CUMARTESİ 04:31
0
1919
0
AA aa

Ak Parti Sakarya ve Bingöl Gençlik Kolları Başkanlıkları arasındaki “Kardeşim Birlikteyiz' Projesi kapsamında Bingöl'deki Yaz Kur'an Kurslarında başarılı olan gençler ile maddi durumu iyi olmayan gençlere 54 adet bisiklet ile 8 engelli bireye de engelli aracı dağıtıldı.

“PROGRAMA BİSİKLETLE GELDİLER”

Program öncesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü önünde bisiklete binen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti Sakarya Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir ile AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Bayantemur, ‘kardeşlik' için pedal çevirerek Hükümet Konağı önüne geldiler.

Burada Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halkoyunları gösterisi yapıldı.

BAYANTEMUR'DAN TEŞEKKÜR

Programda bir konuşma yapan ve “Yarının geleceği olan çocuklarımızın sağlıklı yaşamalarını ve hayırlı birer ümmet evlatları olmaları münasebetiyle bisiklet hediye edeceğiz” diyen Ak Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Bayantemur, bu hayra vesile olan Sakarya Büyükşehir Başkanına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a, Belediye Başkanı Yücel Barakazi'ye ve Gençlik Spor İl Müdürü Erdal Arıkan'a teşekkür etti.

DEMİR: “KARDEŞLİĞİMİZE KİMSE ENGEL OLAMAYACAK”

Ak Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir ise gönül köprüsü kurmak ve kardeşliği pekiştirmek amacıyla yürütülen “Kardeşim Birlikteyiz” adlı proje kapsamında Bingöl'e geldiklerini söyledi.

“İhtiyaç sahibi Bingöllü kardeşlerimize 54 bisiklet ve 8 engelli aracı hediye ediyoruz” diyen Demir: “Al bayrağı gönüllerinde dalgalandıran Bingöl'ün Zaza yiğitleri ile Sakarya'nın evlatlarının kardeşliğine kimse engel olamayacak. Sakarya'dan çok kıymetli ve değerli selamlar getirdim. Bu güzel hediyelerimizi öncelikle kabul etmenizden dolayı teşekkür ediyor ve hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.

BARAKAZİ: “KARDEŞLİK HİKAYEMİZ KURTULUŞ SAVAŞI'NDA BAŞLAMIŞTIR”

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise “Sakarya ile hikayemiz Kurtuluş Savaşı'nda başlar biliyorsunuz. Aslında Sakarya o zaman sadece Bingöl ile değil, tüm Türkiye ile kardeşlik türküsü yazdırarak kardeşliğini ilan etmişti. Ama son dönemde Sakarya'nın yeniden, özellikle Bingöl'e ilgi duyması, Bingöl ile böyle bir kardeşlik ihlas etmesi çok çok daha anlamlıdır. Bu nedenle ben, buna vesile olan Sakarya Gençlik Kolları Başkanımıza, Bingöl Gençlik Kolları Başkanımıza, bunun kararını alan ve destek olanlar ile Sakarya'dan buraya teşrif eden tüm değerli dostlarımıza teşekkür ediyorum. Burada en fazla ihtiyacı olan kardeşlerimize dağıtılacak olan bisikletler, inşallah daha sağlıklı bir gençliğe vesile olacak. Bir kez daha emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

MANTI: “BU ÜLKENİN MAYASI SAĞLAMDIR”

İçişleri Bakanlığı'nın özellikle son dönemlerde ‘Kardeş Şehir' projesine son derece önem verdiğini ve Bingöl olarak bu proje kapsamında önceki gün Gümüşhane'de bulunduklarını ifade eden Vali Ali Mantı, bugün ise Sakarya ekibinin Bingöl'de bulunduğunu ifade etti.

Bu projelerin ve etkinliklerin farklı illerdeki kişilerin birbirini tanıması, dayanışması ve yardımlaşması açısından son derece önem taşıdığını dile getiren Mantı; “Ülkemiz, her bölgesiyle bir bütündür. Biriz, kardeşiz. Farklılıklarımız zenginliğimizdendir. Ülkemiz, devletiyle, milletiyle bölünmez bir bütündür inşallah. Bu ülkenin mayası sağlamdır. Birlik ve beraberliğimiz devam ettikçe, inşallah hiçbir şer güç ve fesat bize zarar veremeyecektir. Bu kapsamda bugün ilimize gelen değerli Sakarya heyetimize, bu projeyi gerçekleştiren değerli arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sayın Bakanımıza da, yoğun programları arasında bizlere vakit ayırdığı ve teşrif ettiği için teşekkür ediyor, saygılarımız sunuyorum.”

YILMAZ. “KARDEŞLİK BAĞINI DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Programda bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise Üstat Necip Fazıl Kısakürek'in Sakarya şiirinin önemine değinip, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

Hükümet olarak kardeşlik projelerine büyük önem verdiklerini belirten Yılmaz: “Biz, bir ve bütünüz! Bütün yörelerimizle, doğusuyla, batısıyla, kuzeyi ile, güneyi ile kardeşiz, tarihi birlikteliğimizi geleceğe doğru taşıyan bir milletiz. Daha önce Bingöl ile Afyonkarahisar ile bal kaymak kardeşliği yapmıştık bu vesile ile Afyon'a da selamlarımızı yolluyoruz ve buradan değerli Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na selamlarımı iletiyorum. Sakarya ile kardeşlik gerçekten güzel. Sakarya deyince ilden önce Sakarya şiirini hatırlıyorum. Üstat Necip Fazıl'ın ‘Sakarya' şiiri hepimizi birleştiren çok güzel bir şiir. Artık biz öz yurdumuzda garip, öz vatanımızda parya değiliz. O defter kapandı, bir daha da açılmayacak Allah'ın izniyle. En son bizi parya yapmak isteyenler 15 Temmuz gecesi hain girişiminde bulundular ama hak ettikleri cevabı bu milletten aldılar. Üstad Necip Fazıl şiirinde ‘ayağa kalk Sakarya' demişti. İşte o gece Sakarya, tüm Türkiye ayağa kalktı ve o hainlere gerekli dersi verdi. Bu vesile ile bütün şehitlerimizi, gazilerimizi bu şanlı direnişi gösteren bütün milletimizi saygıyla, hürmetle yad ediyorum. Sakarya'dan gelen kardeşlerimiz gönül birliği için geldiler, gönülden selam getirdiler. Sakarya büyükşehir belediyemizin çocuklarımız için ve engelli vatandaşlarımız için güzel bir düşünceleri olmuş, yürekten teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı mutlaka spor yapmaya alıştırmalıyız. Özellikle sosyal medyanın bizi hareketsizleştirdiği bu dönemde sporu hiçbir zaman hayatımızdan çıkarmamalıyız. Bisiklet sürmeyi gerçekten özlemişiz ve bisiklete binmek güzel bir duygu. Keşke imkânımız olsa bütün çocuklarımıza bisiklet dağıtımı gerçekleştirsek ama sınırlı sayıda olduğu için ve biraz daha imkânı kısıtlı olan kardeşlerimize, çocuklarımıza dağıtacağız. 8 adet engelli vatandaşlarımıza engelli aracı dağıtılacak. Hükümetimiz olarak engelli vatandaşlarımıza bütün olanakları sağlıyoruz ve onların her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Gönülden selamlar getiren Sakarya ekibine teşekkür ediyorum. Bingöl'den Sakarya'ya selamlar götürsünler, Bingöl'den de Sakarya'ya inşallah heyetler gidecek, oradaki kardeşlerimizle buluşacağız, bu gönül ve kardeşlik bağını daha da güçlendiririz” şeklinde konuştu.

Program, yapılan konuşmaların ardından bisiklet ve engelli araçlarının dağıtımıyla sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.04.2024
14:49
Hedef, Bingöl`ü sosyal hizmet şehri yapmak
Hedef, Bingöl'ü sosyal hizmet şehri yapmak
Birçok birimi farklı noktalarda hizmet veren ve müdürlük binası bulunmayan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, yatırım programına alınan projelerinde bu yıl kazma vurmayı hedefliyor. Proje kapsamında müdürlük binası, gündüz bakım evi, kadın konuk evi ve sosyal hizmet merkezi ile konferans salonu inşa edilecek.
16.04.2024
14:46
Bingöl`de bir günde 219 hasta randevusuna gitmedi
Bingöl'de bir günde 219 hasta randevusuna gitmedi
Bingöl Devlet Hastanesi, 15 Nisan'da MRHS üzerinden randevu alan 219 hastanın randevularına gelmediğini bildirdi. Randevulara gelmeyen hastaların, iptal başvurusunda bulunmaması nedeniyle mağduriyet yaşandığı aktarıldı.
16.04.2024
13:11
Bingöl`de aranan 19 kişi tutuklandı
Bingöl'de aranan 19 kişi tutuklandı
Bingöl'de 1-14 Nisan tarihleri arasında aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 19 kişi yakalanarak tutuklandı.
16.04.2024
13:10
Hesarek ile ilgili karar resmî gazetede yayımlandı
Hesarek ile ilgili karar resmî gazetede yayımlandı
Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi (KTKGB) ilan edildi.
16.04.2024
13:08
Halkoyunları Bingöl il birincileri belirlendi
Halkoyunları Bingöl il birincileri belirlendi
Kupaları takdim edilen kulüpler, önümüzdeki aylarda yapılacak grup finalinde Bingöl'ü temsil edecekler.
16.04.2024
13:07
Zikte Sürkap`tan zekâ testi tepkisi!
Zikte Sürkap'tan zekâ testi tepkisi!
Açıklamada; 'Maksatlı ve kaynağı belli olmayan ve her Bingöllü gibi bizi derin bir öfke ve üzüntüye sevk eden bu anketin niçin ve nasıl bir yöntemle yapıldığını bilmiyoruz. Ama amacını ve sahiplerini merak ediyoruz' denildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın