KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
24 °C Bulutlu ve güneşli

Ay: yoruldum diyen olmayacak

Gazeteci yazar Ahmet Ay: “Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘yorulanlar dinlensin’ diye seslendi, lakin ben yoruldum diyen olmayacak. Belki teşkilatlar ilk kez ‘yorulmadık’ diyerek ‘ful doğru’ çekerler. Ak Parti teşkilatları dökülüyor, eriyor, teşkilat üyeleri birbirini kemiriyor.”

Ay: yoruldum diyen olmayacak
03 AĞUSTOS 2017 PERŞEMBE 01:25
0
3530
0
AA aa

Hemşehrimiz Gazeteci Yazar Ahmet Ay, AK Parti teşkilatlarındaki değişim sürecine dair kaleme aldığı yazısında partinin dünden bugüne değişimine dikkat çekerken, teşkilatlardaki döküntünün de altını çizdi.

Önemli hususları içtenlikle paylaşan Ay: “Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘yorulanlar dinlensin' diye seslendi, lakin ben yoruldum diyen olmayacak. Belki teşkilatlar ilk kez ‘yorulmadık' diyerek ‘ful doğru'çekerler. Ak Parti teşkilatları dökülüyor, eriyor, teşkilat üyeleri birbirini kemiriyor” dedi.

AK Parti'nin “AKP'lilere teslim edildiği” görüşüne vurgu yapan ve samimiyetle parti için çalışanların uzaklaştırılıp yerine ülkeyi ve partiyi dert edinmeyen, aksine iktidarın nimetlerinden yararlanma gayretinde olanlar olduğunu kaydeden Ay: “Partiyi domine edecek koltuklara çoğunlukla ihaleciler, rantçılar oturunca işin hasbi boyutu ciddi yaralar aldı” dedi.

Ay, 2019 seçimlerinin önemine de “2019 seçimleri bugüne kadar yaşadığımız hiçbir seçimle benzerlik göstermeyecek” sözüyle dikkat çekti.

İşte Ahmet Ay'ın Milat Gazetesi'nde yayımlanan o yazısı…

AK PARTİ TEŞKİLATLARINI DEĞİŞTİRİRKEN ESAS ALMASI GEREKEN KRİTERLER

2001 yılında kurulan Ak Parti kadroları büyük çoğunluğuyla MSP, RP geleneğinden gelen siyasetçilerden oluşuyordu. Hasbi, iktidar-nimet ilişkisinden uzak bu kadrolar gece-gündüz çalışarak partilerini 15 ay içinde tek başına iktidara taşıdılar.

Tehdit ve şantajlara rağmen o fedakâr kadroların çabasıyla Ak Parti her gün biraz daha büyüdü ve her seçimden güçlenerek çıktı.

Ahmet Necdet Sezer'in 2007'deki 367 hilesiyle aylarca Çankaya köşkünü işgal denemesi ve e-muhtıra bu milletin hasbi çalışan kadrolara itimadında bir zayıflığa yol açmadığı gibi, millet bir önceki seçimden 13 puanlık artışla Ak Parti'yi yeniden iktidara taşıdı. Ama bu seçimlerden sonra Ak Parti özellikle “iktidar nimeti için her türlü ahlaksızlığa düşecek” kimi ‘AKP'lilerin işgaline uğradı. Tabi, bu işgalden önce umreye gidilince geçmişlerini kamufle edeceğine inananlar umreye gitmeye, bir daha, bir daha umre yapmaya başladılar.

Ak Parti Türkiye partisi idi, elbette toplumun her kesiminden insana partide yer vardı. Kaldı ki farklı partilerden gelenlerin de büyük ekseriyeti dürüstlüğü esas alan milletin evlatlarıydı, lakin partiyi domine edecek koltuklara çoğunlukla ihaleciler, rantçılar oturunca işin hasbi boyutu ciddi yaralar aldı.

Rantçıların baskılarıyla Ak Partililer 2007 seçimlerinden sonra ‘AKP'lilerin saldırıları sonunda partiden adeta kovuldular. Bizzat şahit olduğum kimi teşkilatlardan öyle yöneticiler uzaklaştırıldı ki bunlar hiçbir menfaat beklemeyen, Ak Parti'yi ülkenin geleceği gören ve evlerine gitmeye hasret insanlardı. İşin daha üzücü yanı bu fedakâr kadroların yerine gelenler ülkeyi, partiyi dert etmeyen, sadece “iktidar partisinden nasıl yararlanırım”ın çabası içinde olanlardı. Hepsi birer kurt gibi saldırdılar, kazandıkları paralarla Milletvekili, il, ilçe başkanı oldular. Keza kazandıkları paralarla meclis üyesi, belediye başkanı ya da adayı oldular. Bunlar zamanla daha çok para kazandılar, kazandıkları paraları harcayarak gerçek partilileri pasifize ettiler.

Gelelim bugüne.

2019 seçimleri bugüne kadar yaşadığımız hiçbir seçimle benzerlik göstermeyecek. Seçmenin önüne cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için iki sandık konacak. Bu da milletin iradesini sandıklara farklı yansıtma ihtimali demek olur ki, bu şık yabana atılırsa büyük zararlara yol açabilir.

Ne yapılmalı?

Ak Parti, yorgun olduklarını kabul etmeyenleri “zorunlu” istirahate göndermeli. MKYK, “AK Parti kadroları yüzde 50+1 hedefine ulaşmak için yeni döneme canlı ve dinamik bir kadro ile başlayacak.” diyorsa gereğine uygun adım atmalıdır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, “yorulanlar dinlensin” diye seslendi, lakin ben yoruldum diyen olmayacak. Belki teşkilatlar ilk kez “yorulmadık” diyerek “ful doğru” çekerler.

Ak Parti teşkilatları dökülüyor,

Ak Parti teşkilatları eriyor, teşkilat üyeleri birbirini kemiriyor.

Geçen gün önemli bir ilimizin il yönetiminde bulunan bir dostuma teşkilatın durumunu sordum, aldığım cevap kahrediciydi. Dostum gözyaşları içinde;

“İş-Kur'da çalıştırılmak üzere alınacak elemanlardan rüşvet isteyen teşkilat yok olsun daha iyi…” Bu en hafif sayılabilecek şikâyet idi. Farklı şehirlerde duyduğumuz ve kahrolduğumuz şikâyetleri partinin zarara görmemesi için burada yazmam doğru olmaz.

Tabi ki bu ağır itham genelleştirilemez, doğruluğunu tespit ettiğimiz ithamlar olsa da hepsinin doğruluğu şüpheli, lakin bu, parti açsından dikkat edilmesi gereken bir sorundur.

Bir başka teşkilat üyesi ise;

“Bari teşkilatları dava adamlarına versinler, biz nasıl çalıştığımızı son elli yılda kanıtladık, ama ‘AKP'liler teşkilat, seçim çalışması yapmıyor, yapamıyor, teşkilat çalışmasını gerekli görmüyor. Çünkü ‘AKP'liler her dönem iktidarda. Bunlar hangi parti iktidara gelmişse onun yanında yer almışlardır. Bu sebeple onların dünyasında parti çalışması yok.” dedi.

Demek istediğini çok iyi anladım, Ak Parti'nin amaç ve misyonuna değil, onun iktidar partisi oluşuna gelenler için çalışmak falan gerekmiyor, zaten ‘AKP'liler her zaman iktidardadırlar. Onların partisi yok, her iktidar partisi onların barınağıdır. Ak Parti kazanmayınca anında kazanan partiye geçerler.

Elbette ki dava diye partiyi sahiplendikten sonra iktidar nimetlerinin seline kapılıp kendinden geçenlerin partiye verdiği zararı inkâr etmiyoruz. Bunları elerken de, yerine yenilerini getirirken de kriter çalışkanlık ve dürüstlük olmalıdır. Geleceği, gelmek istediği koltuğu önümüzdeki seçimlerde milletvekili ya da belediye başkanlığı için basamak görenlere ayrıca dikkat etmek gerek.

Ak Parti için bilhassa 2019 seçimleri teşkilatların seferber olmaları gereken bir süreçtir. Teşkilatlardaki zafiyet yüzünden milletin kazanımlarına halel gelirse tarih de millet de sorumluları affetmeyecek.

Biliyoruz ki MKYK'da, “koltuk sevdalısı olanlarla değil dava adamı olanlarla çalışılacak” kararı alındı. O zaman bir an önce dünyalık değil, dava bilinciyle çalışan, toplumu kucaklayan, ayrıştırıcı değil, birleştirici zihniyetteki kadrolara GÖREV BAŞINA denmelidir.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın